Invisalign-beugel

Invisalign is een onzichtbare beugel die orthodontisten en tandartsen gebruiken als hulpmiddel voor het verkrijgen van optimale functionaliteit en esthetiek van je tanden en kiezen. We beschikken over een speciale gebitscanner voor deze beugeloplossing.

Deze bijna onzichtbare beugeloplossing bestaat uit dunne kunststof hoesjes die je over je tanden en kiezen schuift. Om de week doe je een nieuw setje hoesjes in, zodat je tanden en kiezen verplaatst worden naar de ideale plek in je kaak.

Met deze methode zijn al meer dan 3 miljoen behandelingen succesvol uitgevoerd. Hij wordt sinds 1998 door tandartsen en orthodontisten gebruikt als orthodontisch hulpmiddel.

Invisalign-beugel aanmeten?

Voordelen Invisalign-beugel

  • Comfortabele beugel
  • Zelf in en uit te nemen
  • Bijna onzichtbaar
Meer informatie over de Invisalign-beugel

Invisalign - Hoe werkt het?

Scannen van het gebit

Elk gebit is uniek. We maken daarom eerst een 3D-scan van je gebit. De scan is pijnloos. Je hoeft slechts in een bitje te bijten en binnen 1 minuut is de scan gemaakt.

Je volledige gebit is nu beschikbaar in een digitaal 3D-model. Met het zeer gedetailleerde 3D-model is goed zichtbaar wat de stand van elke individuele tand en kies is.

Dit 3D-model wordt geanalyseerd en er wordt een reconstructiefilmpje gemaakt van de gebitscorrectie.

Elke week een nieuwe aligner

Van de 3D-scan en het behandelplan worden op maat gemaakte 3D-prints gemaakt. Voor elke week is er een unieke aligner.

Deze aligners zijn doorzichtig en uitneembaar. Je kunt ze dus zelf wisselen tijdens de behandelperiode.

Mocht de aligner toch niet comfortabel zitten, dan kunnen we deze nog handmatig aanpassen. Dit is echter meestal niet nodig. Een periodieke controle is voldoende om de voortgang te controleren.

Afspraak maken?

Het ontstaan van de Invisalign-beugel

Deze transparante bitjes ontstonden in 1997 doordat Zia Chishti ontdekte dat als hij zijn nachtbeugel een paar nachten niet indeed zijn tanden zich een beetje verplaatsten, hun eigen weg gingen volgen, maar dat zodra hij hem weer indeed zijn gebit weer terugkeerde in de juiste positie. Hij begreep dat je met een kunststof hoesje dus een verplaatsing teweeg kon brengen. Daarom begon hij samen met Kelsey Wirth, een collega-student aan Harvard, een computerprogramma te schrijven in zijn garage in Palo Alto, Californië om met behulp van software en kunststof bitjes een vernieuwde orthodontische behandeling te creëren.

Hieruit ontstond de Invisible Aligners-technologie, oftewel Invisalign. In 1998 kregen zij goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration en in 1999 begonnen zij de hoesjes en software te leveren aan orthodontisten in de Verenigde Staten. Omdat Zia Chishti zelf gebruik had gemaakt van de traditionele slotjes begreep hij de vele nadelen daarvan en hij deed onderzoek bij veel patiënten die daar ook gebruik van maakten. Daaruit concludeerde hij dat hij iets moest doen aan deze nadelen, waarbij je moet denken aan: pijn na je maandelijkse bezoek aan de praktijk, allergie voor metalen, het ondervinden van hinder in het dagelijks leven, veel tijd kwijt aan de maandelijkse controles, je mond niet goed kunnen verzorgen.

Hier bedacht hij oplossingen voor met zijn nieuwe technologie. Enkele kenmerkende voordelen zijn: onzichtbaar, omdat je om de week de bitjes vervangt door een nieuw setje verdeel je de kracht op je tanden waardoor er een lichte druk op staat en niet echte pijn na je maandelijkse praktijkbezoek, de hoesjes zijn van kunststof waardoor je geen last van metaalallergie kunt krijgen, geen maandelijkse controles meer maar een aantal keer op controle tijdens je behandeling, je kunt je mond goed blijven onderhouden omdat deze hoesjes uitneembaar zijn, dus mocht je een belangrijke afspraak hebben dan kun je ze tijdelijk uitdoen.
Nog een aantal kenmerken van deze oplossing zijn: voordat je begint laat de behandelaar door middel van een 3D-video aan je zien hoe jouw tanden verplaatst zullen worden tijden de gehele periode, zodat je vooraf weet waar je naartoe werkt. Uit praktijkervaringen blijkt dat deze methode inderdaad als erg prettig wordt ervaren en dat de vele voordelen een uitkomst zijn!

Er bestaat een aantal verschillende Invisalign-behandelplannen. Het gaat om: Full case, Express case, Lite case en Teen. Om de boog na het einde zo mooi te houden, gebruik je een nachtbitje. De specialist zal tijdens de eerste ontmoeting dieper ingaan op de verschillende behandelplannen om het gewenste resultaat bij jou te bereiken.

Ook rechte tanden dankzij Invisalign?

Neem contact op