070 511 91 44
Kerkstraat 16
2242 HG Wassenaar
Bereken route
Openingstijden (ma t/m do)
08:30 - 12:30 en 13.30 - 17:00

Gaat er iets los of kapot aan je beugel? Bekijk onze tips om de behandeling niet te verstoren.

Contactgegevens
Inloggen 070 511 91 44

Onze werkwijze

Naar de orthodontist. Hoe gaat dat eigenlijk?

Denk je eraan om een keer naar een orthodontist te gaan? Of heb je al een afspraak gemaakt voor een kennismaking? Lees dan alvast wat je bij ons kunt verwachten.

Stap 1: de kennismaking

Logisch dat je de eerste keer heel veel vragen hebt. Daar nemen we bij Sanders Mello alle tijd voor. We leggen alles duidelijk uit en laten alles goed zien. Samen overleggen we of het verstandig is om aan de behandeling te beginnen.

Bij Sanders Mello werken we met een klein team van specialisten: een orthodontist, een mondhygiënist en meerdere assistentes. Het plezierige van een kleinere praktijk is dat je altijd wordt geholpen door een bekend gezicht.

Stap 2: de kosten uitrekenen

Gaan we van start met behandelen? Dan krijg je van ons te horen wat de behandeling gaat kosten. Die kosten zijn altijd een indicatie. Het is vooraf nooit helemaal te voorspellen hoe lang de behandeling duurt. Ben je het eens met de begroting? Dan maken we een tweede afspraak met je.

Uitstekende behandeling! Ik was onder de indruk van de technologie. Geweldig personeel. Zeer duidelijke communicatie en prachtige resultaten. Absoluut een aanrader!

Guilherme Teixeira

Stap 3: je gebit ‘documenteren’

Het ‘documenteren’ van je gebit is het verzamelen van alle belangrijke informatie. Daarvoor maken we bijvoorbeeld röntgenfoto’s of digitale afdrukken van je gebit. Ook kan het zijn dat we foto’s van je gezicht maken.

 

Stap 4: het behandelplan bespreken

Bij de volgende afspraak bespreken we het behandelplan. Wat gaan we precies bij jou doen, in welke volgorde en wanneer? Zo weet je precies wat je de komende tijd kunt verwachten.

Misschien heb je vragen of wil je alvast meer informatie. Bekijk onze 'Veelgestelde vragen'. Wellicht staat het antwoord daar al op.

Stap 5: de beugel plaatsen

Eindelijk! Daar is je beugel dan. Afhankelijk van wat er moet gebeuren, wordt deze in één of meer afspraken geplaatst. Je komt dan een paar keer bij ons terug in een paar weken tijd. In het begin wat vaker: we vinden het belangrijk om van je te horen hoe het gaat. Want voor het eerst een beugel dragen is wel even wennen!

Benieuwd welke soort beugels er allemaal zijn?

Stap 6: de herhaalafspraken

Zo, de beugel zit goed op z’n plaats. Vanaf nu gaan je tanden elke keer een stukje in de goede richting verschuiven. Dat houden we graag goed in de gaten. Daarom maken we om de zes à acht weken een afspraak voor controle. Tijdens deze afspraak stellen we de beugel bij zodat je er weer een paar weken tegen kunt.