070 511 91 44
Kerkstraat 16
2242 HG Wassenaar
Bereken route
Openingstijden (ma t/m vrij)
08:00 - 12:30 en 13.30 - 17:00

Gaat er iets los of kapot aan je beugel? Bekijk onze tips om de behandeling niet te verstoren.

Contactgegevens
Inloggen 070 511 91 44

Onze werkwijze

Naar de orthodontist. Hoe gaat dat eigenlijk?

Denk je eraan om een keer naar een orthodontist te gaan? Of heb je al een afspraak gemaakt voor een kennismaking? Lees dan alvast wat je bij ons kunt verwachten.

Stap 1: de kennismaking - het eerste consult

Tijdens het eerste consult onderzoeken we je gebit, kaakstand en gezicht, bespreken we je medische achtergrond en wensen, en informeren we over behandelmogelijkheden. We overleggen samen over de start van de behandeling. Indien directe behandeling nodig is, plannen we een uitgebreider onderzoek en een vervolgafspraak. De kennismaking duurt ongeveer 20 minuten en kan online plaatsvinden.

Stap 2: uitgebreid onderzoek

Tijdens de tweede stap maken we diverse beeldopnamen van je gebit, kaak en gezicht, inclusief röntgen- of digitale foto's en een gebitsscan.

Met deze gegevens stellen we een individueel behandelplan op, dat stap voor stap uitlegt hoe de beugelbehandeling zal verlopen en wat je kunt verwachten.

Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten.

Uitstekende behandeling! Ik was onder de indruk van de technologie. Geweldig personeel. Zeer duidelijke communicatie en prachtige resultaten. Absoluut een aanrader!

Guilherme Teixeira

Stap 3: bespreken individueel behandelplan

We plannen een afspraak om je individuele behandelplan door te nemen, inclusief voordelen, mogelijke nadelen, verwachtingen, alternatieven en kosten. Je kunt al je vragen stellen over het plan en de kosten.

Let op: vergoedingen voor de beugelbehandeling kunnen deels worden gedekt door een aanvullende orthodontieverzekering, dus het is belangrijk dit goed te controleren bij je zorgverzekeraar.

We vragen je om de kostenbegroting te ondertekenen en plannen vervolgens een afspraak in voor het plaatsen van de beugel.

Stap 4: de beugel behandeling

We voeren het individuele behandelplan uit. We werken aan het verbeteren van de stand van je tanden en kiezen en, indien nodig, ook van je kaak. Afhankelijk van je leeftijd en de specifieke behoeften van je gebit, gebruiken we hiervoor verschillende soorten beugels. Ook de tijdsduur kan aanzienlijk variëren, meestal één tot drie jaar. Tijdens de behandeling plannen we regelmatig controle afspraken in om de voortgang van de beugelbehandeling te volgen en om de beugel bij te stellen, gemiddeld elke 4 tot 8 weken.

Jouw inzet is nodig om de behandeldoelen te halen binnen de geschatte tijd. Naast het opvolgen van onze instructies is het belangrijk je mond, tanden en beugel goed schoon te houden.

Benieuwd welke soort beugels er allemaal zijn?

Stap 5: de beugel verwijderen en nazorg

Na het verwijderen van de beugel is het essentieel om de tanden en kiezen in de juiste positie te behouden. Nazorg is net zo belangrijk als de behandeling zelf voor het behouden van het resultaat en de lange termijn gezondheid van het gebit. Dit wordt vaak gedaan door het plaatsen van een spalkdraad achter de boven- en/of ondertanden, die levenslang moet blijven zitten. Daarnaast krijg je vaak een doorzichtige nachtbeugel om 's nachts te dragen gedurende 1,5 tot 2 jaar na de behandeling. Gedurende deze periode kom je nog ongeveer 6 keer voor controle. Na deze laatste periode is de behandeling volledig afgerond.